Bojić: SDS napustio politički prostor koji je pripadao samo toj stranci

Srna
Bojić: SDS napustio politički prostor koji je pripadao samo toj stranci

Banjaluka - Član Glavnog odbora DNS-a Borislav Bojić rekao je da je ključni razlog zbog kojeg je nedavno napustio SDS, čiji je bio dugogodišnji član, taj što je SDS napustio politički prostor koji je pripadao isključivo tok stranci.

"Taj politički i ideološki prostor u kojem je djelovao SDS je jednostavno ostavljen. Dio politike koji je tada zagovarao SDS kao neko ko, prije svega, zastupa interese srpskog naroda i Republike Srpske u vrlo oštroj formi bio je potpuno i jasno prepoznatljiv", rekao je Bojić večeras za RTRS.


Bojić je naveo da su druge političke partije i lideri u jednom trenutku preuzele dio političkog prostora SDS-a.

"U posljednje vrijeme u SDS-u nema politike, ali nažalost ima bavljenja samih sobom", dodao je Bojić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo SDS-a treba dobro da se zamisli zbog činjenice da je šest visokopozicioniranih ljudi sa prostora Krajine napustilo tu stranku.

Bojić je rekao da njegova politička budućnost u DNS-u nije da bude nosilac liste, nosilac kompenzacijske liste, niti bilo šta drugo.

"Ako DNS prepozna da ja mogu da uradim određenu vrstu posla koji se odnosi na promociju politike DNS-a, ja sam tu i apsolutno ništa ne tražim", dodao je Bojić.

On je rekao da nakon napuštanja SDS-a nije imao kontakte sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom sa kojim je bio politički neistomišljenik, ali da vjeruje da će biti prilike.

"Moramo razvijati demokratske odnose, jer ja nemam ništa protiv bilo koga. Mislim da ono što smatram ispravnim treba da iznosim u javnost. Političko rivalstvo je za mene dobra i zrela stvar", kaže Bojić.

Govoreći o Klubu DNS-a koji je formiran u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Bojić je rekao da je donesena odluka da on bude predsjednik kluba, a zamjenik Jovan Vukovljak, a tu je i Đorđo Krčmar.

Kada je riječ o radu Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH, Bojić je rekao da DNS za razliku od SNSD-a radi u komisijama.

"Ukoliko se obezbijedi većina u Komisiji, mi smo spremni da razgovaramo o tome ko će u budućnosti iz opozicije voditi ovu komisiju iz reda srpskog naroda", rekao je Bojić.

Bojić je naveo da će, ukoliko se skupi dovoljan broj potpisa članova Komisije, on i Krčmar staviti svoje potpise da se održi sjednica Komisije, ističući da parlamentarni nadzor nad radom OBA BiH mora da funkcioniše jer je to u interesu Republike Srpske, FBiH i Brčko distrikta.

Govoreći o informacijama koje su se pojavile u javnosti o bezbjednosnim prijetnjama, Bojić, koji je zamjenik predsjedavajućeg Komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH, rekao je da je o tome čuo u javnosti, ali da o tome nije dobio nikakav materijal, te naglasio da se tom pitanju treba ozbiljno pristupiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana