Богданић најавио пријаве због довођења у везу са ексцесима

Срна
Богданић најавио пријаве због довођења у везу са ексцесима

Теслић - Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић најавио је подношење пријаве против одборника у Скупштини општине Теслић Драгана Николића и других лица који њега и чланове ове странке лажно доводе у везу са изазвањем ексцеса на простору ове локалне заједнице.

Богданић је на данашњој конференцији за новинаре осудио такве радње, наводећи да су политичке природе и да се дешавају од 2014.године наношењем тјелесних повреда активисти СНСД-а, које ни до данас није истражено.


"Сваки пут када су се појављила политичких превирања долазило је до одређених ексцеса са најчешће материјалном штетом на аутомобилима и обично су биле планиране и исцениране и имале своје сврху", навео је Богданић који је позвао правосудне и истражне институције да казне почиониоце.

Посљедњи инцидент, када је запаљено породично возило одборника Дијане Ђекановић, те формирања Клуба одборника "СНСД један", Богданић је повезао са преласком теслићког предсједника Актива младих СДС-а Драгана Савића у СНСД.

Он каже да је прелазак чланова унио немир у локални СДС, након чега се дешавају екцеси "који би за посљедицу имало учвршћивање незадовољства одређеног броја одборника СНСД-а".

Богданић је рекао да су чланови Главног одбора теслићког СНСД-а данас донијели једногласну одлуку да се регионалним органима ове странке упути иницијатива за санкционисање одборника који су формирали "СНСД један" /Саво Радић, Драган Николић и Дијана Ђекановић/.

Богданић је упутио позив овим одборницима да се врате у Клуб одборника СНСД, којег су како наводи, напустили из приватних разлога и интереса.

Три одборника СНСД-а у Теслићу Саво Радић, Драган Николић и Дијана Ђекановић на посљедњој сједници Скупштине општине Теслић напустили су Клуб одборника те странке и формирали Клуб одборника "СНСД један".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана