Богданић: Миличевић врши притисак на правосудне институције

Срна
Богданић: Миличевић врши притисак на правосудне институције

Бањалука - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да предсједник Одбора за здравство СДС-а Милан Миличевић својим наводима да су против Богданића поднесене три кривичне пријаве, чини притисак на правосудне институције.

"Све су те теме давно окончане. Свако има право да подноси или не подноси пријаве, али постоји и одговорност уколико те пријаве не заврше онако како подносилац очекује", истакао је Богданић.

Богданић је навео да је ревизорски извјештај Министарства здравља и социјалне заштите Српске за 2014. годину, самим тим што је био негативан, био предмет тужилаштва.

Он је, за наводе да је био у сукобу интереса, рекао да је то била тема у протеклом периоду, о чему се изјаснила Комисија за сукоб интереса Народне скупштине.

Миличевић је на конференцији за новинаре СДС-а споменуо и Богданићеве наводе из интервјуа који је дао "Гласу Српске" да би требало смањити број болничких дана и упућивање пацијената на лабораторијске и друге претраге.

"Тренд је у окружење, а и у Европи, да се број болничких дана знатно смањује, а да се лијечење спроводи на друге начине. Не знам колико се Миличевић у то разумије јер кад је ријеч о рационалнијој контроли средстава, онда говоримо о бољој контроли утрошка средстава, и никоме не пада на памет да смањује права пацијената", истакао је Богданић.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске кажу да је у Дом здравља у Теслићу, гдје је Миличевић начелник општине, у неколико наврата примљен већи број немедицинских радника, и то без сагласности надлежног министарства.

"Напомињемо да је Министарство и до сада било отворено за конструктивне приједлоге и сугестије у вези са унапређењем квалитета система здравствене заштите за пацијенте у Српској, али да се под тим не подразумијевају паушални наводи инспирисани личним интересима", саопштено је из ресорног министарства.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске подсјећа да је од 2012. године уведено више од 100 нових услуга у оквиру здравственог система.

Из Министарства напомињу да су у потпуности поштовали законске прописе из области јавних набавки, запошљавања и буџетског система и да ће наставити да унапређује свој рад и усклађују процедуре ради повећања ефикасности.

Српска демократска странка поднијела је три кривичне пријаве бањалучком Окружном тужилаштву против министра здравља Републике Српске Драгана Богданића, изјавио је данас предсједник Одбора СДС-а за здравство и социјалну политику Милан Миличевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана