Bjelici i Petroviću prijeti ista osoba?

Željka Domazet
Bjelici i Petroviću prijeti ista osoba?

Sarajevo - Prijetnje smrću koje su upućene gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i njegovoj porodici u direktnoj su vezi sa njegovim političkim odlukama koje je donio u posljednje vrijeme, rekao je juče “Glasu Srpske” sad već bivši član dobojskog Gradskog odbora SDS-a Boris Jerinić.

Sličan stav za naš list iznio je načelnik Sokoca Milovan Bjelica koji je takođe dobio prijeteće poruke.

- I ranije sam dobijao više različitih prijetećih poruka i upozorenja sličnog sadržaja, ali na njih nisam obraćao pažnju smatrajući da iza toga stoje razni bolesnici. Međutim, kada je prijetnja došla na zvaničnu i-mejl adresu opštine, reagovao sam javno. Između ostalog, jedna je stigla sa i-mejl adrese koja je registrovana u Švajcarskoj gdje se jasno vidi iz sadržaja te poruke šta je u pitanju. U poruci stoji da sam izdao srpski narod i Republiku Srpsku, da sam se udružio sa najvećim neprijateljem srpskog naroda i RS i da niko više ne garantuje bezbjednost za mene i moju porodicu - rekao je Bjelica.

Podsjetio je na doček i transparente u Banjaluci uoči posljednje sjednice Glavnog odbora SDS-a.

- Poslije toga dogodila se saobraćajna nesreća, a onda i kvalifikacije iz samoga vrha političke partije kojoj pripadam da su na scenu stupili pučisti koji žele da sruše rukovodstvo koje je, po meni, u ostavci - kaže Bjelica i dodaje da ne želi reći da su sve te stvari povezane, ali da je mnogo toga nejasno jer se od tih postupaka niko ne ograđuje.

Ističe da je stanje u partiji loše i da će sve reći na sjednici Glavnog odbora u subotu.

- Ubijeđen sam u to da Glavni odbor treba da nađe rješenje i izađemo sa zajedničkim stavom u interesu RS i političke partije u kojoj smo svi zajedno. Znam da se sada u stranci pokušavaju prebrojavati, da se pojedinim predsjednicima regionalnih odbora obećava Vijeće naroda, da se pojedincima iz pojedinih regija koje imaju dva-tri poslanika obećava da će biti predsjednici Kluba poslanika itd. Ta trgovina nikada nije bila obilježje SDS-a - rekao je Bjelica.

Obren Petrović je takođe potvrdio da je dobio prijeteću poruku, a Boris Jerinić kaže da su te prijetnje prijavljene policiji.

- Jasno je ko to radi, ali ne mogu da shvatim da ljudi uzimaju sebi za pravo da mogu da prijete bilo kome. Vjerujemo u istražne organe da će otkriti ko je uputio prijetnje i po čijem nalogu je to učinjeno, te da će počinioci biti sankcionisani. Prijetnje Petroviću i Bjelici su povezane - smatra Jerinić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica juče nije odgovarao na mnogobrojne telefonske pozive.

Policija

Portparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da su policijskim službenicima ove uprave prijavljene prijetnje Bjelici i da je o tome obaviješten tužilac.

- Činimo sve da utvrdimo okolnosti ovog događaja i pronađemo lica koja stoje iza svega - rekla je Stokanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana