Бјелици и Петровићу пријети иста особа?

Жељка Домазет
Бјелици и Петровићу пријети иста особа?

Сарајево - Пријетње смрћу које су упућене градоначелнику Добоја Обрену Петровићу и његовој породици у директној су вези са његовим политичким одлукама које је донио у посљедње вријеме, рекао је јуче “Гласу Српске” сад већ бивши члан добојског Градског одбора СДС-а Борис Јеринић.

Сличан став за наш лист изнио је начелник Сокоца Милован Бјелица који је такође добио пријетеће поруке.

- И раније сам добијао више различитих пријетећих порука и упозорења сличног садржаја, али на њих нисам обраћао пажњу сматрајући да иза тога стоје разни болесници. Међутим, када је пријетња дошла на званичну и-мејл адресу општине, реаговао сам јавно. Између осталог, једна је стигла са и-мејл адресе која је регистрована у Швајцарској гдје се јасно види из садржаја те поруке шта је у питању. У поруци стоји да сам издао српски народ и Републику Српску, да сам се удружио са највећим непријатељем српског народа и РС и да нико више не гарантује безбједност за мене и моју породицу - рекао је Бјелица.

Подсјетио је на дочек и транспаренте у Бањалуци уочи посљедње сједнице Главног одбора СДС-а.

- Послије тога догодила се саобраћајна несрећа, а онда и квалификације из самога врха политичке партије којој припадам да су на сцену ступили пучисти који желе да сруше руководство које је, по мени, у оставци - каже Бјелица и додаје да не жели рећи да су све те ствари повезане, али да је много тога нејасно јер се од тих поступака нико не ограђује.

Истиче да је стање у партији лоше и да ће све рећи на сједници Главног одбора у суботу.

- Убијеђен сам у то да Главни одбор треба да нађе рјешење и изађемо са заједничким ставом у интересу РС и политичке партије у којој смо сви заједно. Знам да се сада у странци покушавају пребројавати, да се појединим предсједницима регионалних одбора обећава Вијеће народа, да се појединцима из појединих регија које имају два-три посланика обећава да ће бити предсједници Клуба посланика итд. Та трговина никада није била обиљежје СДС-а - рекао је Бјелица.

Обрен Петровић је такође потврдио да је добио пријетећу поруку, а Борис Јеринић каже да су те пријетње пријављене полицији.

- Јасно је ко то ради, али не могу да схватим да људи узимају себи за право да могу да пријете било коме. Вјерујемо у истражне органе да ће открити ко је упутио пријетње и по чијем налогу је то учињено, те да ће починиоци бити санкционисани. Пријетње Петровићу и Бјелици су повезане - сматра Јеринић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица јуче није одговарао на многобројне телефонске позиве.

Полиција

Портпаролка Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је да су полицијским службеницима ове управе пријављене пријетње Бјелици и да је о томе обавијештен тужилац.

- Чинимо све да утврдимо околности овог догађаја и пронађемо лица која стоје иза свега - рекла је Стокановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана