Бјелица најавио кандидатуру за предсједника странке

Срна
Бјелица најавио кандидатуру за предсједника странке

Соколац - Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица најавио је своју кандидатуру за предсједника СДС-а на предстојећим унутарстраначким изборима.

Бјелица је рекао Срни да његова одлука није исхитрена, нити је плод тренутног расположења, већ је услиједила након што је дуже вријеме пратио размишљања и ослушкивао ставове чланова и симпатизера ове странке.

Он очекује подршку чланова СДС-а за своје активности на сређивању стања у странци, с обзиром да је један од људи са највише година дјеловања у СДС-у.

“Ситуација у СДС-у је тешка, а настала је као посљедица несарадње предсједника странке /Вукоте Говедарице/ са члановима и општинским одборима, чиме се губи квалитетна комуникација са базом, од које треба да потичу све идеје и активности”, рекао је Бјелица.

Он сматра да се у СДС-у повлаче лоши потези - појединци се искључују из странке, распуштају се градски и општински одбори и у повјереништва се доводе послушници и предсједнику блиски људи, а не бирају чланови који имају подршку чланства СДС-а.

Бјелица за своју кандидатуру за предсједника СДС-а очекује подршку органа странке, прије свега Општинског одбора СДС-а Соколац, Градског одбора Источно Сарајево и Регионалног одбора сарајевско-романијске регије, односно изборне јединице осам.

“Вјерујем да ћу добити подршку чланства и симпатизера странке, јер постоји низ аргумената за то, а ако неко изнесе јаче аргументе, сигурно ћу их уважити”, рекао је Бјелица.

бразлажући зашто заслужује и очекује подршку чланова странке, Бјелица наводи да ће се залагати да се СДС врати поштивању изборних принципа и да се држи Статута и Програма.

“СДС мора постати расадник демократске свијести, код чланова и симпатизера мора промовисати политичку толеранцију и све учинити да окупи што већи број младих, мора да споји младост и искуство, што интерактивно даје снагу политичарима средње генерације”, рекао је Бјелица.

Да би дошло до даљег јачања странке, Бјелица сматра да СДС мора позвати оне који су неправедно одстрањени из њених редова, оне који су незадовољни и који су апстинирали од рада унутар партије.

Он подсјећа да је одржана само једна сједница Предсједништва СДС-а и да се већ неколико мјесеци нису састали, тако да се нису могли заузети ни заједничке ставове о битним питањима за странку и бираче.

Бјелица наводи да у странци нису донијели одлуку о именовањима кандидата за недавне пријевремене изборе за начелнике и градоначелнике, тамо гдје су распуштени градски и општински одбори СДС-а.

Он наводи случај у Добоју гдје је Говедарица сам себе именовао за повјереника и сам предложио кандидата за градоначелника који је веома кратко вријеме био члан СДС-а, односно да је, према информацијама појединих чланова повјереништва, потписао приступницу у новембру.

Бјелица додаје да органи странке нису подржали кандидата ПДП-а у Требињу, као и у осталим општинама, нити је СДС предложио своје кандидате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана