Бјелица: Релаксирати односе владајућих и опозиционих партија у Српској

Срна
Бјелица: Релаксирати односе владајућих и опозиционих партија у Српској

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица поручио је да треба разговарати са свима и о свему, нарочито када је ријеч о заштити

Републике Српске и очувању Дејтонског мировног споразума, као и да Република Српска и њене институције морају бити на првом мјесту.
 

Он је подсјетио да је са 32 године, у предвечерје рата, ушао у свијет политике, постао предсједник Општинског одбора СДС-а у Сокоцу, и кроз године проведене у политици прошао и доживио много личног и професионалног добра и зла, те да не треба занемаривати искуство и да "за све постоји вријеме".

Бјелица је у том погледу оцијенио да је потребно релаксирати односе владајућих и опозиционих партија у Српској.

- Не треба подизати тензије и призивати неки нови "Пети октобар", као што је неукусно називати СДС терористима. Треба сачекати резултате које ће објавити Централна изборна комисија и на органима странке заузети ставове - каже Бјелица.

Бјелица је поручио и да сви заједно морају учинити институције бољим, снажнијим и праведнијим, а да ће грађански активизам, уз активности политичких партија, то и да донесе уколико остане имун на "разне душебрижнике и организације из земље и свијета које у томе виде своју корист, а тај активизам користе као оруђе".

- Таква злоупотреба може да створи дестабилизацију и агонију, што није добро ни за кога у Српској - навео је Бјелица.

Према његовим ријечима, трагедија убиства Давида Драгичевића, херојска истрајност његовог оца Давора у потрази за истином и правдом, прича су која даје свјетло и снагу развоју демократије у Српској.

- Међутим, оно што забрињава су поруке које су послате са посљедњих скупова. Пријетње, позив да се одговори насиљем, непризнавање изабраних представника - истиче Бјелица и додаје да због свега овога сматра да би требало разговарати са свима и о свему, нарочито када је ријеч о заштити Српске и очувању Дејтонског мировног споразума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана