Bjelica: Dodikova pobjeda je realnost, treba poštovati volju birača

Srna
Bjelica: Dodikova pobjeda je realnost, treba poštovati volju birača

Sokolac - Načelnik opštine Sokolac i visoki funkcioner SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da je potpuno jasna pobjeda kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te izrazio nadu da će CIK BiH uskoro odgovoriti na žalbe koje je podnio predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u vezi sa izbornim rezultatima kandidata za predsjednika Republike Srpske.

“Kod srpskog člana Predsjedništva BiH razlika je ubjedljiva, to je realnost i situacija je potpuno jasna. Moje mišljenje je da se tu ništa ne može promijeniti, jer tolika razlika pokazuje da je ostvarena prednost nedostižna i niko je ne može osporiti. Kada je riječ o kandidatu za predsjednika Republike sačekaćemo odgovor CIK-a i u tom pravcu će naša stranka i da se ponaša. U svakom slučaju volju birača treba poštovati, a ona je jasno iskazana ovim izborima”, istakao je Bjelica u telefonskoj izjavi Srni, dodavši da ni on nije zadovoljan ishodom izbora, ali narod je rekao šta želi.  

On je naveo da je legitimno pravo svakog kandidata i političke partije da uloži prigovor i SDS će sačekati odgovor CIK-a. Bjelica je rekao da nije u toku i da ne zna koji su argumenti navedeni u prigovoru CIK-u, ali misli da je predsjednik SDS-a imao dovoljno elemenata za to.

“Ali, bez obzira na sve, Republika Srpska i njene institucije moraju svima nama da budu na prvom mjestu i treba sve činiti da dođe do napretka i boljeg života u Republici. Nisam ni za kakvu destabilizaciju i agoniju u Srpskoj i ne smijemo dozvoliti nikakve turbulencija ni zbog Republike ni zbog srpskog naroda koji se dovoljno napatio za našu državu”, istakao je Bjelica.  

On je ocijenio da treba razgovarati i sve činiti da Republika Srpska bude stabilna. “Republici Srpskoj je potreban zajednički nastup svih srpskih predstavnika ne samo na nivou BiH, već i u Republici Srpskoj. Ako se uđe u bilo kakve razgovore, a lično jesam za razgovore sa svima sve sa ciljem stabilnosti Srpske, treba imati na umu cijeli paket - i nivo Republike Srpske i distrikt Brčko i nivo BiH i lokalne zajednice”, pojasnio je Bjelica.

On je naglasio da je njegov stav da treba raditi na jedinstvu a sve zarad stabilnost Republike. “Ja sam za jedan ozbiljan razgovor i jednu ozbiljnu priču i nadam se da toga, uz malo dobre volje, može da dođe”, zaključio je Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana