Бјегунца Амелa Сејфовић чувају везаног и са пушкама

Невена Бунић
Бјегунца Амелa Сејфовић чувају везаног и са пушкама

Сарајево - Бјегунац Амел Сејфовић је везан у затворској ћелији Казнено-поправног завода "Миљацка" у Сарајеву и чувају га чувари с дугим цијевима, након што је ухваћен и враћен у притвор. У овом затвору пооштрен је режим безбједности.

Адвокат Мухидин Капо је казао да је успио да обави разговор са брањеником.

- Амел изгледа исцрпљено и има повреде по лицу. Смршао је јер није јео неколико дана док је био у бјекству - рекао је Капо.

Не зна се да ли ће Сејфовић бити смјештен у самицу, те какве мјере ће му још бити изречене, с обзиром на то да је побјегао из КПЗ-а користећи оружје.

- Битно је да није никога повриједио, а за кривична дјела ће одговарати у складу са законом - казао је Капо.

Према Кривичном закону ФБиХ за особу која уз силу или пријетњу да ће директно напасти на друге особе побјегне из кривично-поправне установе предвиђена је казна од три мјесеца до пет година затвора. Иста казна предвиђена је за помагаче, а ако је ријеч о групи, онда може бити изречена казна од једне до осам година затвора.

Сејфовић је након осам дана бјекства ухваћен у уторак у селу Буци код Високог, након дојаве мјештанина који га је видио како излази из напуштеног млина. За то вријеме промијенио је 20 картица за телефон, а ометао је и рад телекомуникацијског релеја, што је онемогућило његов бржи проналазак.

- Сејфовић је осумњичен за кривично дјело бијег особе којој је одузета слобода - потврдила је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево (КС) Азра Бавчић, додавши да је истрага у вези с овим случајем у току, те да се против Сејфовића, који је 3. септембра побјегао из КПЗ-а у Сарајеву, наставља поступак у вези с пљачком Рајфајзен банке 2015. године, када је жртва пљачкаша био бициклиста случајни пролазник.

Неколико дана припадници полицијских снага на челу с МУП-ом Кантона Сарајево и Тужилаштвом КС истраживали су подручје на којем се крио Сејфовић у мјесту Буци на путу између Високог и Кисељака. Угледавши да му је полиција за петама, Сејфовић је одлучио да бјежи и то коритом ријеке Фојнице, гдје је ухапшен.

Повреде

Приликом хватања Амел Сејфовић је пао и скотрљао се у ријеку Фојницу. Том приликом се повриједио. Након саслушања је био пребачен у болницу и  подвргнут четворосатном прегледу. Приликом хапшења лакше је повриједио два припадника МУП-а. Његови помагачи, њих 11, су хапшени, а шесторици је одређен притвор. Још се трага за лицем које је Сејфовића мотором превезло до Циглана када је побјегао из затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана