Бивши припадници тзв. Армије РБиХ узвикивали Алаху екбер

Срна
Бивши припадници тзв. Армије РБиХ узвикивали Алаху екбер

Бивши припадници тзв. Армије РБиХ током протеста на петљи Шићки Брод код Тузле јутрос су узвикивали "текбир" и "Алаху екбер", објављено је у видео запису на Фејсбук страници "Волим те БиХ".

На снимку се види кордон специјалаца испред којих иду бивши припадници тзв. Армије РБиХ, пјевају, повремено се окрећу према полицији и узвикују "текбир" и "Алаху екбер".

Припадници специјалне полиције јутрос су одблокирали петљу Шићки Брод и том приликом приведено је осам ратних ветерана, који траже усвајање јединственог регистра бораца, борачки додатак, те укидање финансирања борачких организација.

Они су послије саслушања у Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона пуштени су на слободу и против њих ће бити поднесене прекршајне пријаве.

Након тога из МУП-а Тузланског кантона је саопштено да је једна особа ухапшена, док ће против више њих бити издати прекршајни налози, јер нису поступили по наредби полиције током данашњег окупљања грађана на саобраћајној петљи Шићки Брод код Тузле.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона Изудин Шарић рекао је да ће полицијске снаге остат остати на Шићкој Петљи и пратити ситуацију.

"Морамо осигурати проходност путних комуникација. Наредба директора Федералне управе полиције је да се у Федерацији БиХ више не смије дозволити блокада ниједног пута", изјавио је Шарић за "Аваз".

Он је додао да је група ратних ветерана поново вечерас покушала да блокира петљу Шићки Брод, али да им то полиција није дозволила.

Већ неколико дана трају протести некадашњих припадника тзв. Армије РБиХ и мањег дијела Хрватског вијећа одбране који блокадама путних праваца траже од федералних власти да испуне њихове захтјеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана