Бивши фудбалери Борца ухапшени због дроге, пуштени да се бране са слободе

Срна
Бивши фудбалери Борца ухапшени због дроге, пуштени да се бране са слободе

Бањалука - Бањалучки Окружни суд је након једномјесечног притвора одбио приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука да се продужи притвор Предрагу Трнићу (45) и Ненаду Трнићу (43) из Бањалуке и Титу Микачу (60) из Градишке, те их пустио да се бране са слободе, речено је Срни у суду.

Суд је донио рјешење којим су Предраг и Ненад Трнић обавезни јављати се Полицијској управи Бањалука, а Тито Микач Полицијској станици Градишка сваког понедјељка, сриједе и петка у седмици у току радног времена, уз обавезну контролу свака два мјесеца да ли су примијењене мјере још потребне.

Осумњичени су ухапшени 3. новембра када је код њих пронађено око 20 килограма „сканка”, око пола килограма кокаина и 367 грама хероина, чија је вриједност на „црном тржишту” око 100.000 КМ.

Ове мјере могу трајати док за то постоји потреба, а осумњичени су упозорени да се против њих може одредити притвор ако прекрше обавезе из изреченог рјешења.

Како је наведено из полиције након хапшења, били су у два возила – први је био „чистач“ који је био ту као извиђач да провјере да ли има полиције на путу, док је дрога била сакривена у дрогом ауту.

„Дрога је откривена у специјално направљеним бункерима у аутомобилу 'пасат', а сумња се да је ишла из Албаније, преко Црне Горе и БиХ, па према земљама Западне Европе”, навела је полиција.

Иначе, Предраг и Ненад Трнић су бивши фудбалери бањалучког Борца и БСК-а, јавили су раније медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана