Bivšem borcu ID Karamuji i Batanoviću uslovne kazne za zagađivanje vode i pucnjavu

klix.ba
Bivšem borcu ID Karamuji i Batanoviću uslovne kazne za zagađivanje vode i pucnjavu

Sarajevo - Adem Karamuja i Jasmin Batanović osuđeni su prvostepenom presudom Opštinskog suda u Zavidovićima na uslovne kazne zbog zagađivanja vode u bazenu lokalnog vodovoda i pucnjave u selu Ošve kod Maglaja.

Karamuja je dobio uslovnu kaznu od 10 mjeseci, a Batanović kaznu od godinu. Kazna neće biti primijenjena ukoliko ne ponove isto djelo u periodu od dvije godine i šest mjeseci.

Karamuja i Batanović su u noći sa 6. na 7. august 2016. godine, u dogovoru s nepoznatom osobom, benzinom, naftom i prerađenim motornim uljem zagadili lokalni vodovod.

Osuđeni Batanović i Karamuja učestvovali su u pucnjavi 7. augusta kada je u Ošvama došlo do svađe mještana zbog lokalnog vodovoda, a došlo je i do upotrebe vatrenog oružja kada su ispaljena dva hica u zrak.

Karamuja se nakon ovih događaja u augustu 2016. godine skrivao u šumi desetak dana, dok je Batanović uhapšen ranije.

Podsjećamo, Karamuja je osuđen na dvije godine zatvora zato što je početkom augusta 2013. sa sarajevskog aerodroma avionom otputovao za Istanbul, ilegalno prešao granicu Turske i Sirije u namjeri da se bori na strani takozvane Islamske države, gdje je boravio sve do sredine februara 2014. godine, nakon čega se vratio u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana