Bivšem borcu 10.000 KM za završetak izgradnje kuće

Glas Srpske
Bivšem borcu 10.000 KM za završetak izgradnje kuće

Jahorina - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da će njegovog kabinet uplatiti 10.000 za završetak izgradnje porodične kuće Radetu Vukoviću, portiru u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske.

"Moramo da budemo odgovorno društvo i da svaki put kada otvaramo neki kapitalni projekat nađemo ljude kojima je potrebna pomoć društva i da im pomognemo", rekao je Dodik novinarima nakon ceremonije pokretanja sistema za puštanje vode u vještačko jezero na Ogorjelici.

Ocijenivši da je to pravi način, on je podsjetio da je i prilikom nedavnog otvaranja hidroelektrane u Trnovu dodijeljen novac ocu koji je izgubio troje djece u ratu.

Prema Dodikovim riječima, taj čovjek će od hidroelektrane svakog mjeseca dobijati 3.000 KM.

"Kad god nešto otvorimo, moramo pomoći ljudima kojima je to potrebno, jer oni moraju da osjećaju da su dio naše zajednice i našeg naroda", poručio je Dodik.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek odrekao se u korist Vukovića novčane naknade za članstvo u ovom odboru.

Vuković je nekadašnji borac odbrameno-otadžbinskog rata u kome je ranjavan i ima četvoro djece, a nakon rata imao je tešku povredu leđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana