Bivas: Podsjećanje na žrtve vječna obaveza

Agencije
Bivas: Podsjećanje na žrtve vječna obaveza

Donja Gradina - Gradonačelnik izraelskog grada Modina Haim Bivas poručio je danas u Donjoj Gradini da je vječna obaveza podsjećati na žrtve holokausta u svijetu i genocida u logoru Jasenovac.

Bivas je na komemorativnom skupu u Donjoj Gradini rekao da je jevrejski i srpski narod zadesio holokaust i genocid, što je tragedija koja nije bez presedana u istoriji ova dva naroda.

“Naša obaveza je da zauvijek pamtimo strašne zločine koji su se ovdje dogodili”, rekao je Bivas.

On je poručio da jevrejski i srpski narod teže miru, ali da su naučeni da slabost neće dovesti do mira i bezbjednosti, već da je hrabrosti i spremnost da se narod zaštiti od vitalnog značaja za budućnost.

“Kao i Država Izrael, postojanje Republike Srpske, kao stabilne i demokratske zemlje, garantuje da se strašni zločini više neće dogoditi”, rekao je Bivas.

Na grobnom polju Košute prethodno je Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Hefrem služio parastos nevinim žrtvama, dok su glavni rabin Jevrejske zajednice u Srbije Isak Asiel i predsjednik Svjetskog parlamenta Roma Dragoljub Acković služili molitve na jevrejskom i romskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana