Билећанин професију правника замијенио продавањем књига

Срна
Билећанин професију правника замијенио продавањем књига

Пале - Двадесетосмогодишњи правник из Билеће Александар Рупар, због недостатка посла у струци, продаје књиге на штанду испред тржног центра “Том” на Палама.

Послије завршетка студија на Правном факултету на Палама волонтирао је у правном савјетовалиштву у Сарајеву, али није успио да се запосли, те је одлучио да крене даље у потрагу за послом.

“Тражио сам посао како бих био независан од својих, тако да сам се бавио разним дјелатностима. На Палама сам видио штанд са књигама и питао да ли им је потребан радник”, наводи Рупар за Срну и додаје да је то био послодавац из Србије који посједује штандове са књигама и у Бањалуци.

Тако је Рупар почео да ради на штанду са 3.000 књига различитих жанрова.

Ту су историјски, филозофски, психолошки, крими, љубавни и дјечији романи, као и сликовнице за најмлађе. Цијене књига прилагођене су могућностима становника Пала и крећу се од пет до 25 КМ.

“С обзиром на то да су Пале студентски град, купци су, углавном, студенти, професори, затим пензионери, дјеца... За свакога се нађе по нешто”, прича Рупар, који истиче да књиге проширују фонд ријечи, те да широк вокабулар може бити веома значајан за школовање.

“Мој послодавац је склопио уговор са издавачким кућама као што су жЛагунаж и жВулкан издаваштвож, па тако набавља књиге, а некада то чини и директно од аутора”, напомиње Рупар.

Рупар истиче да је, продајући књиге, спојио лијепо и корисно.

Ако буде нашао посао у струци, Александар Рупар каже да би у слободно вријеме и даље продавао књиге, јер је то, осим што му обезбјеђује зараду, и хоби који га испуњава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана