Bihać: Poslanik u životnoj opasnosti

Agencije
Bihać: Poslanik u životnoj opasnosti

Bihać - Novoizabrani poslanik u Skupštini USK Željko Mirković Grga (54) iz Bihaća, koji je sinoć primljen u bihaćku Kantonalnu bolnicu s ranom od vatrenog oružja u predjelu stomaka, nakon čega je hitno operisan, smešten je u Jedinicu intenzivnog liječenja i još je u životnoj opasnosti.

"Urađen je operativni zahvat u predjelu abdomena. Trenutno je pacijent svjestan, orijentisan, ali stanje je i dalje teško, jer se radi o teškim tjelesnim povredama",  kazala je novinarima portparol Kantonalne bolnice Maja Hadžimehmedović.

Policija USK sinoć oko 18.00 sati primila je prijavu da je u Kantonalnu bolnicu, u Centar urgentne medicine primljen pacijent, s povredama u predjelu stomaka od vatrenog oružja, koje su okarakterisane kao teške tjelesne povrede.

Okolnosti, koje su dovele do ranjavanja, još nisu riješene. Uviđaj na licu mjesta nije se mogao obaviti sinoć, već je počeo jutros. Po njegovom okončanju, odnosno uzimanju izjava od oštećenog, kao i svjedoka ovog događaja, biće poznato više detalja, kada bi konačno Kantonalno tužilaštvo trebalo okarakterisati ovo djelo.

"Policija je tokom noći radila na terenu i locirala mjesto događaja. Radi se o mjestu Loskun. Tokom noći u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom slobode su lišena četiri lica, koja su bila u vrijeme dešavanja ovog događaja zajedno sa povrijeđenim. Od njih je oduzeto šest komada oružja, tačnije lovačkih pušaka", izjavio je novinarima portparol Policije USK Ale Šiljdedić.

Kako Agencija Fena nezvanično saznaje Mirković je ranjen u lovu, a s obzirom da se mjesto događaja nalazi u zaštićenom području Nacionalnog parka (NP) Una, postavlja se pitanje, da li je riječ o krivolovu.

"Ne možemo potvrditi ni informaciju da se lice nalazilo u lovu, niti u krivolovu. Očekujemo rasvjetljavanje događaja, nakon uzimanja svih izjava, odnosno svega onoga što se desilo na licu mjesta", istakao je Šiljdedić.

Dodao je da će se priroda njihovog boravka na spomenutom lokalitetu utvrditi tokom istražnog postupka, a do tada nije želio da spekuliše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana