BiH ponovo ide praznih ruku

Vedrana Kulaga
BiH ponovo ide praznih ruku

Sarajevo - "Stara" delegacija Parlamenta BiH boraviće od danas na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, od koje se očekuje da ponovo opomene BiH jer jedina nije predložila potpredsjedavajućeg te institucije.

Aktuelni član delegacije Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Milica Marković potvrdila je da će "stara ekipa" ići na zasjedanje, ali i dodala da proteklih dana nije bilo sastanaka delegacije, a time ni razgovora u vezi sa otvorenim problemima.

Tu se, kaže, prije svega misli na to što BiH jedina od svih članica nije predložila kandidata za potpredsjedavajućeg te Parlamentarne skupštine. 

- Okupićemo se u Strazburu. Viđali smo se u Parlamentu BiH, ali nismo zasjedali kao delegacija i nema svrhe da ovaj saziv razmatra otvorena pitanja u vezi sa članstvom u toj instituciji jer to treba da uradi novi saziv delegacije koja treba da bude imenovana kada se završi konstituisanje domova u Parlamentu BiH - kazala je Markovićeva. 

Dodala je da ne očekuje da će BiH biti pošteđena kritike jer nije usaglasila prijedlog kandidata za tu poziciju, imajući u vidu da je Parlamentarna skupština Savjeta Evropa u januaru prošle godine imenovala novog predsjednika i 23 od 24 potpredsjednika.

- Oni bi to mogli i da problematizuju jer će se imenovati svi ostali potpredsjednici, a mi nećemo imati kandidata, tako da ćemo ostati sa upražnjenim mjestom - rekla je Markovićeva.

 

Opširnije prčitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana