БиХ наставља ангажман у коалицији против тероризма

Срна
БиХ наставља ангажман у коалицији против тероризма

Сарајево - БиХ наставља ангажман и у оквиру Глобалне коалиције против свих облика тероризма и радикализма, посебно против "Исламске државе", рекао је данас у Вашингтону министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Црнадак на позив америчког државног секретара Рекса Тилерсона учествује на састанку министара иностраних послова земаља чланица Глобалне коалиције у борби против "Исламске државе".

Скуп је организован с циљем резимирања досадашњих резултата остварених заједничким координисаним активностима земаља чланица Глобалне коалиције, те унапређења будуће сарадње усаглашавањем конкретних активности како појединих земаља чланица Коалиције, тако и саме Коалиције.

Министар Црнадак информисао је учеснике конференције да у 2016. години није забиљежен ниједан одлазак на страна ратишта из БиХ, те да сви нивои власти у земљи остају посвећени борби против радикализма и тероризма у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Током конференције Црнадак је имао кратке сусрете с министрима иностраних послова Италије, Аустрије и Авганистана.

У другом дијелу конференције министар Црнадак ће учествовати на радном ручку који организује државни секретар Тилерсон.

У наставку посјете Вашингтону, Црнадак ће имати одвојене састанке у Савјету за националну безбједност и Министарству обране САД. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана