Bezvizni režim između Kine i BiH stupa na snagu u utorak

Srna
Bezvizni režim između Kine i BiH stupa na snagu u utorak

Sarajevo - Bezvizni režim između BiH i Kine stupa na snagu u utorak, 29. maja, čime će građanima dvije zemlje biti olakšano kretanje, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu sa ambasadorom Kine u BiH Čen Bo, koja mu je zahvalila za doprinos u vezi sa uvođenjem bezviznog režima između BiH i Kine.

Mektić je istakao da će na ovaj način biti olakšano kretanje građana dvije zemlje, što će sigurno doprinijeti povećanju broja turista, ali i olakšati dolazak investitora.

On je upoznao kineskog ambasadora o trenutnoj situaciji sa migrantima i mjerama koje preduzimaju institucije u BiH, te naglasio da je za rješavanja ovog pitanja potreban zajednički pristup na regionalnom i nivou EU.

“S tim ciljem, Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH planiraju početkom idućeg mjeseca u Sarajevu da organizuju sastanak nadležnih ministara zemalja regiona kako bi pokušali dogovoriti usaglašeno djelovanje i sprečavanje ilegalnih migracija”, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana