Безвизни режим између Кине и БиХ ступа на снагу у уторак

Срна
Безвизни режим између Кине и БиХ ступа на снагу у уторак

Сарајево - Безвизни режим између БиХ и Кине ступа на снагу у уторак, 29. маја, чиме ће грађанима двије земље бити олакшано кретање, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић састао се данас у Сарајеву са амбасадором Кине у БиХ Чен Бо, која му је захвалила за допринос у вези са увођењем безвизног режима између БиХ и Кине.

Мектић је истакао да ће на овај начин бити олакшано кретање грађана двије земље, што ће сигурно допринијети повећању броја туриста, али и олакшати долазак инвеститора.

Он је упознао кинеског амбасадора о тренутној ситуацији са мигрантима и мјерама које предузимају институције у БиХ, те нагласио да је за рјешавања овог питања потребан заједнички приступ на регионалном и нивоу ЕУ.

“С тим циљем, Министарство безбједности и Министарство за људска права и избјеглице БиХ планирају почетком идућег мјесеца у Сарајеву да организују састанак надлежних министара земаља региона како би покушали договорити усаглашено дјеловање и спречавање илегалних миграција”, наводи се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана