Bevanda o privremenom finansiranju: Odluka na Predsjedništvu

nezavisne.com
Bevanda o privremenom finansiranju: Odluka na Predsjedništvu

Sarajevo - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH rekao je danas u Sarajevu novinarima da je u novembru Ministarstvo finansija i trezora BiH završilo Budžet kojeg je jednoglasno usvojilo Vijeće ministara i uputilo Predsjedništvu.

“Svi važni koraci su završeni. Nemam šta tu komentirati, samo iznosim činjenice. Svi dalji koraci su na Predsjedništvu BiH koji je formalni predlagač i upućuje ga u parlament”, rekao je Bevanda, dodavši da on nije adresa više za to.

Bevanda je naglasio da je Ministarstvo finansija i trezora BiH postupajući po zakonu sačinilo dokument privremenog fnansiranja za treći kvartal i otpremilo mišljenje i uputilo na Vijeće ministara BiH.

Na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH trebalo bi da na dnevom redu bude privremeno finansiranje.

Govoreći o radu Upravnog odbora UIO BiH, Bevanda je rekao da se u toj instituciji ništa ne dešava, da je u blokadi već dvije i po godine.

“Svaki mjesec održavam sjednice UO UIO BiH, svaki dan isti dnevni red, i mi već dvije i po godine nemamo većinu propisanu zakonom, ja na svakoj sjednici glasam za svaki prijedlog. Situacija je jako ozbiljna i teška”, kaže Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana