Bevanda: Zvizdićevi navodi nisu stav Savjeta ministara

Srna
Bevanda: Zvizdićevi navodi nisu stav Savjeta ministara

Mostar - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda rekao je da ova institucija uopšte nije uslovila izgradnju Pelješkog mosta utvrđivanjem granice na kopnu i moru, kao ni plovnim koridorom sa Hrvatskom, demantujući tako predsjedavajućeg Denisa Zvizdića koji je u pismu premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću naveo da su to "nužni preduslovi".

Bevanda je naglasio da mu Zvizdićevo pismo nije proslijeđeno, niti su takvi zaključci utvrđeni u Savjetu ministara", rekao je Bevanda u Mostaru.


On je pojasnio da su na 108. sjednici Savjeta ministara upravo doneseni zaključci na prijedlog ministra komikacija i transporta Ismira Juska kojim se Hrvatskoj ne sprečava pravo na nastavak gradnje Pelješkog mosta, prenosi N1.

"Savjet ministara je jednoglasno usvojo izvještaj ministra Juske gdje je navedeno da nema formalnih prepreka za izgradnju Pelješkog mosta i da to ne treba povezivati s konvencijom o pravu mora", pojasnio je Bevanda.

Zvizdić je nedavno uputio Plenkoviću pismo u kojemu je istakao da nijedna institucija vlasti na nivou BiH nikada nije dala nužnu formalnu suglasnost za gradnju Pelješkog mosta, tvrdeći da su utvrđivanje granice na kopnu i moru, te plovni koridor na moru nužni preduslovi da bi se takav projekt realizovao.

Plenković je prošle sedmice izjavio da će se Pelješki most graditi na hrvatskoj teritoriji, te za početak radova nema nikakvih prepreka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana