Bevanda: Sankcije EU i prijete i ne prijete

Ž. D.
Bevanda: Sankcije EU i prijete i ne prijete

Banjaluka - Ministarstvo finansija RS ustvrdilo je da nema otvorenih i spornih pitanja u ispunjavanju obaveza preuzetih u toku procjene koju su obavili predstavnici Savjeta Evrope o postupanju pri oporezivanju poslovanja.

Reagujući na navode ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande da je Savjet Evrope uputio dopis da mora doći do bolje kontrole poreza ili će se BiH naći na udaru sankcija EU, u Ministarstvu finansija RS navode da su ispoštovani svi rokovi i da će obaveze biti ispunjene.

- Ne stoje tvrdnje o stavljanju BiH na crnu listu, odnosno listu nekooperativnih jurisdikcija - kažu u Ministarstvu finansija RS i dodaju da su aktivan učesnik razgovora, koji zajednički vode entitetska ministarstva finansija, Ministarstvo finansija i trezora BiH i Direkcija za finansije Brčko distrikta s ciljem ispunjavanja preuzetih obaveza.

Bevanda je kazao da je na dopis Savjeta Evrope odgovorio pismom u kojem se BiH obavezala da će do kraja godine uraditi sve što je potrebno da bude eliminisana prijetnja da BiH bude stavljena na crnu listu.

- Sva korespondencija, pa i ovo pismo Savjeta Evrope, proslijeđeno je entitetskim vlastima. Napravljena je koordinacija sa njima i mislim da će svi učiniti sve da ne dođemo na crnu listu - kazao je Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana