Беванда: Санкције ЕУ и пријете и не пријете

Ж. Д.
Беванда: Санкције ЕУ и пријете и не пријете

Бањалука - Министарство финансија РС устврдило је да нема отворених и спорних питања у испуњавању обавеза преузетих у току процјене коју су обавили представници Савјета Европе о поступању при опорезивању пословања.

Реагујући на наводе министра финансија и трезора БиХ Вјекослава Беванде да је Савјет Европе упутио допис да мора доћи до боље контроле пореза или ће се БиХ наћи на удару санкција ЕУ, у Министарству финансија РС наводе да су испоштовани сви рокови и да ће обавезе бити испуњене.

- Не стоје тврдње о стављању БиХ на црну листу, односно листу некооперативних јурисдикција - кажу у Министарству финансија РС и додају да су активан учесник разговора, који заједнички воде ентитетска министарства финансија, Министарство финансија и трезора БиХ и Дирекција за финансије Брчко дистрикта с циљем испуњавања преузетих обавеза.

Беванда је казао да је на допис Савјета Европе одговорио писмом у којем се БиХ обавезала да ће до краја године урадити све што је потребно да буде елиминисана пријетња да БиХ буде стављена на црну листу.

- Сва кореспонденција, па и ово писмо Савјета Европе, прослијеђено је ентитетским властима. Направљена је координација са њима и мислим да ће сви учинити све да не дођемо на црну листу - казао је Беванда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана