Bevanda: Reforme moraju biti nastavljene

Srna
Bevanda: Reforme moraju biti nastavljene

Sarajevo - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Splitu sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Antoniom de Lanojem o aktuelnom programu MMF-a koji se provodi u BiH, te situaciji nakon drugog pregleda Misije MMF-a.

Sagovornici su se složili da reforme moraju biti nastavljene bez obzira na predstojeće izbore i opštu političku situaciju u BiH, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Bevanda, koji je guverner BiH u MMF-u, očekuje da će biti usvojene izmjene i dopune Zakona o osiguranju depozita BiH, prvenstveno zbog intersa BiH, ali i zbog ispunjavanje preuzetih obaveza iz programa MMF-a.

Bevanda učestvuje danas u Splitu na godišnjem sastanku Konstituence Svjetske banke i MMF-a, koji se održava u prisustvu ministara finansija i guvernera banaka 14 zemalja, te rukovodstva ovih finansijskih institucija.

Uvodne riječi o ekonomskim pitanjima i ciljevima za predstojeći period dali su zamjenik predsjedavajućeg Grupacije Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Kiril Miler, te izvršni direktor MMF-a Antoni de Lanoj.

Godišnji sastanak Konstituence Svfjetske banke i MMF-a biće prilika za bilateralne sastanke sa ministrima finansija Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, kao i zvaničnicima međunarodnih finansijskih institucija.

Sasatanku Konstituence prisustvuje i guverener Centrane banke BiH Senad Softić. /kraj/ljč/sđp/fotnastavkom pokreta prema jugoistočnoj Bosni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana