Bevanda: Ostajemo pri prijedlogu o povećanju akciza za 15 feninga

Glas Srpske
Bevanda: Ostajemo pri prijedlogu o povećanju akciza za 15 feninga

Banjaluka - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas da članovi Upravnog odbora /UO/ Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH ostaju pri ranijem Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru.

Prije početka sastanka UO UIO BiH u Banjaluci, Bevanda je rekao da očekuje da ovaj prijedlog zakona bude usvojen, podsjetivši da je ovo zakonsko rješenje "oboreno" u parlamentu BiH.


On je naveo da će na današnjem sastanku biti raspravljano i o odluci o privremenom finansiranju od prihoda od indirektnih poreza, ističući da će privremeni koeficijenti za raspodjelu sredstava vjerovatno biti usvojeni.

UO UIO BiH održaće danas u Banjaluci dvije sjednice, a na prvoj će biti razmatrane odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenta za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za period jul-septembar, te prijedlog privremenih poravnanja među entitetima.

Na dnevnom redu te sjednice je i informacija o stanju i aktivnostima UIO za prvo polugodište ove godine i budžetskom planu za 2018. godinu, kao i niz pravilnika iz oblasti rada UIO, saopšteno je iz Upravnog odbora UIO.

Dnevnim redom druge sjednice predviđeno je razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, te nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, te uplatama na Jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana