Беванда: Остајемо при приједлогу о повећању акциза за 15 фенинга

Глас Српске
Беванда: Остајемо при приједлогу о повећању акциза за 15 фенинга

Бањалука - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда рекао је данас да чланови Управног одбора /УО/ Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ остају при ранијем Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, којим је предвиђено повећање акциза на нафту, нафтне деривате и лож уље за 15 фенинга по литру.

Прије почетка састанка УО УИО БиХ у Бањалуци, Беванда је рекао да очекује да овај приједлог закона буде усвојен, подсјетивши да је ово законско рјешење "оборено" у парламенту БиХ.


Он је навео да ће на данашњем састанку бити расправљано и о одлуци о привременом финансирању од прихода од индиректних пореза, истичући да ће привремени коефицијенти за расподјелу средстава вјероватно бити усвојени.

УО УИО БиХ одржаће данас у Бањалуци двије сједнице, а на првој ће бити разматране одлуке о утврђивању привремених коефицијента за расподјелу средстава са Јединственог рачуна за период јул-септембар, те приједлог привремених поравнања међу ентитетима.

На дневном реду те сједнице је и информација о стању и активностима УИО за прво полугодиште ове године и буџетском плану за 2018. годину, као и низ правилника из области рада УИО, саопштено је из Управног одбора УИО.

Дневним редом друге сједнице предвиђено је разматрање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, те нацрта закона о измјенама и допунама закона о систему индиректног опорезивања, те уплатама на Јединствени рачун и расподјелу прихода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана