Беванда: Очекивана одлука Извршног одбора ММФ-а

Срна
Беванда: Очекивана одлука Извршног одбора ММФ-а

Сарајево - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је Срни да је одлука Извршног одбора Међународног монетарног фонда /ММФ/ о исплати друге транше проширеног аранжмана са БиХ очекивана, јер уз повољне кредите укључује и спровођење важних реформи на које се, због неких разлога, власти тешко одлучују без обзира што је позната њихова добробит.

"ММФ даје најјефтинији новац којег прате реформе и то су разлози због којих нам је неопходна сарадња с овом међународном финансијском институцијом", рекао је Беванда.

Он је подсјетио да је Министарство финансија и трезора БиХ завршило све припремне радње које претходе исплати транше ММФ-а у складу са прописаним процедурама, тако да новац може бити уплаћен на рачун Централне банке БиХ и даље ентитетима.

Извршни одбор ММФ-а одобрио је БиХ исплату друге транше Проширеног аранжмана у износу од око 74,6 милиона евра. Укупни износ до сада дозначених средстава износи 149,3 милиона евра.

Средства ММФ-а се у омјеру двије трећине Федерацији БиХ и једна трећина Републици Српској пребацују на рачуне ентитетских влада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана