Bevanda: Nije postignut dogovor o akcizama

Srna
Bevanda: Nije postignut dogovor o akcizama

Banjaluka - Članovi Upravnog odbora /UO/ Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH nisu danas postigli dogovor u vezi sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru.

"Izjašnjavanje o ovom prijedlogu zakona odgođeno je za srijedu, 4. oktobra", rekao je danas novinarima u Banjaluci nakon sastanka ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

On je dodao da je od predstavnika Upravnog odbora iz Federacije BiH bilo intervencije na ovaj tekst zakona zbog čega je dato vrijeme entitetskim vlastima da se usaglase, da bi u srijedu mogli o njemu da se izjasne.

Bevanda nije želio da kaže o kakvim intervencijama iz Federacije BiH je riječ.

Bevanda je prije početka sastanka rekao da članovi UO UIO BiH ostaju pri ranijem Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru.

UO UIO BiH održao je danas u Banjaluci dvije sjednice. Na prvoj su razmatrane odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenta za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za period od jula do septembra, te prijedlog privremenih poravnanja među entitetima.

Na dnevnom redu te sjednice je i informacija o stanju i aktivnostima UIO za prvo polugodište ove godine i budžetskom planu za 2018. godinu, kao i niz pravilnika iz oblasti rada UIO, saopšteno je iz Upravnog odbora UIO.

Dnevnim redom druge sjednice predviđeno je razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, te nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, te uplatama na Jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana