Беванда: Није постигнут договор о акцизама

Срна
Беванда: Није постигнут договор о акцизама

Бањалука - Чланови Управног одбора /УО/ Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ нису данас постигли договор у вези са Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, којим је предвиђено повећање акциза на нафту, нафтне деривате и лож уље за 15 фенинга по литру.

"Изјашњавање о овом приједлогу закона одгођено је за сриједу, 4. октобра", рекао је данас новинарима у Бањалуци након састанка министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда.

Он је додао да је од представника Управног одбора из Федерације БиХ било интервенције на овај текст закона због чега је дато вријеме ентитетским властима да се усагласе, да би у сриједу могли о њему да се изјасне.

Беванда није желио да каже о каквим интервенцијама из Федерације БиХ је ријеч.

Беванда је прије почетка састанка рекао да чланови УО УИО БиХ остају при ранијем Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, којим је предвиђено повећање акциза на нафту, нафтне деривате и лож уље за 15 фенинга по литру.

УО УИО БиХ одржао је данас у Бањалуци двије сједнице. На првој су разматране одлуке о утврђивању привремених коефицијента за расподјелу средстава са Јединственог рачуна за период од јула до септембра, те приједлог привремених поравнања међу ентитетима.

На дневном реду те сједнице је и информација о стању и активностима УИО за прво полугодиште ове године и буџетском плану за 2018. годину, као и низ правилника из области рада УИО, саопштено је из Управног одбора УИО.

Дневним редом друге сједнице предвиђено је разматрање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, те нацрта закона о измјенама и допунама закона о систему индиректног опорезивања, те уплатама на Јединствени рачун и расподјелу прихода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана