Беванда: Не постоји алтернатива повећању акциза за градњу путева

Беванда: Не постоји алтернатива повећању акциза за градњу путева 17.12.2017 11:30 | Срна

Сарајево - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда оцијенио је да БиХ може постати центар регије ако изгради путне правце, који омогућавају велики проток људи и роба и бројне инвестиције из Европе.

„Сва средства која се овако прикупе неће ићи на државни ниво“, рекао је Беванда за „Вечерњи лист“, издање за БиХ, и додао да је то једна од ријетких одлука које су оперативно проведене у посљедње вријеме.

На питање хоће ли у парламенту бити већине за усвајање буџета БиХ за наредну годину, Беванда каже да очекује још већи „циркус“ него што је био случај са акцизама.

Он је поручио да би било добро да се буџет усвоји у овој години како се не би ушло у раздобље привременог финансирања.

Говорећи о измјенама Изборног закона, Беванда каже да Хрвати само очекују да могу, као и друга два народа, бирати своје представнике у власти.

„Како би избјегли да се то испуни, хрватске представнике нападају на сваком кораку. Рекао бих да је на дјелу противхрватска хистерија и то је моја оцјена“, нагласио је он.

Он каже да је за измјене Изборног закона потребан искрен дијалог и да ће користити сва могућа демократска средства, а ако их не буде онда засигурно неће поновити ријечи неких политичара који спомињу рат.

„Ко призива то зло, засигурно није добар у глави“, закључио је Беванда.

Извор: Срна© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица