Bevanda: Javni poziv nije pijaca

D. M.
Bevanda: Javni poziv nije pijaca

Banjaluka - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda reagovao je juče na tekst objavljen 17. i 18. novembra u “Glasu Srpske” pod nazivom “Savjet ministara BiH blokiraju preko komisija”, tvrdeći da je u tekstu iznesen niz neistina, grešaka i paušalnih političkih ocjena.

- Mnogo važniji podatak od činjenice da je ministar finansija i trezora BiH kadar HDZ-a BiH, što potencira vaš novinar, jeste opredjeljenje i čvrst stav ministarstva da se javni poziv ne smije pretvoriti u pijacu i da svaki grant može biti dodijeljen isključivo u skladu s uslovima javnog poziva - navodi se u reagovanju.

Predstavnici Ministarstva finansija i trezora BiH, navodi se dalje, koji učestvuju u radu komisija su državni službenici, a ne članovi političkih partija i njihov zadatak je da na zakonit način dodijele finansijska sredstva iz grantova za kulturu, sport, obrazovanje, nauku i inovatorstvo.

- Tačno je da nema saglasnosti ministarstva za sve ono što nije usaglašeno sa javnim pozivom i gdje uslovi nisu ispoštovani, pa makar se nekome to činile sitnice. Tačno je da predstavnici ministarstva neće staviti svoj potpis ni na jedan zapisnik ukoliko nisu ispoštovani uslovi javnog poziva i važećih zakona - navodi se u demantiju.

Pored ovoga, u reagovanju se navodi da su “dva od tri predstavnika ministarstva bili spriječeni da dođu samo na jednu od tridesetak održanih sjednica, a to je bila posljednja”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana