Беванда: Јавни позив није пијаца

Д. М.
Беванда: Јавни позив није пијаца

Бањалука - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда реаговао је јуче на текст објављен 17. и 18. новембра у “Гласу Српске” под називом “Савјет министара БиХ блокирају преко комисија”, тврдећи да је у тексту изнесен низ неистина, грешака и паушалних политичких оцјена.

- Много важнији податак од чињенице да је министар финансија и трезора БиХ кадар ХДЗ-а БиХ, што потенцира ваш новинар, јесте опредјељење и чврст став министарства да се јавни позив не смије претворити у пијацу и да сваки грант може бити додијељен искључиво у складу с условима јавног позива - наводи се у реаговању.

Представници Министарства финансија и трезора БиХ, наводи се даље, који учествују у раду комисија су државни службеници, а не чланови политичких партија и њихов задатак је да на законит начин додијеле финансијска средства из грантова за културу, спорт, образовање, науку и иноваторство.

- Тачно је да нема сагласности министарства за све оно што није усаглашено са јавним позивом и гдје услови нису испоштовани, па макар се некоме то чиниле ситнице. Тачно је да представници министарства неће ставити свој потпис ни на један записник уколико нису испоштовани услови јавног позива и важећих закона - наводи се у демантију.

Поред овога, у реаговању се наводи да су “два од три представника министарства били спријечени да дођу само на једну од тридесетак одржаних сједница, а то је била посљедња”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана