Besplatno zimovanje na Zlatiboru za primjerne učenike iz Srebrenice

Glas Srpske
Besplatno zimovanje na Zlatiboru za primjerne učenike iz Srebrenice

Srebrenica - Za stotinu najboljih i učenika sa najmanje izostanaka sa nastave iz Prve osnovne škole i Srednjoškolskog centra Srebrenica biće organizovano sedmodnevno besplatno zimovanje na Zlatiboru, izjavio je direktor Srednjoškolskog centra Momčilo Cvjetinović.

Učenici će na zimovanje organizovano otputovati 14. januara.

Ovo zimovanje je nagrada primjernim učenicima i podsticaj za dobre rezultate u učenju i vladanju.

Zimovanje je obezbijedio načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić zahvaljujući dobroj saradnji i podršci Milana Stamatovića, predsjednika Skupštine opštine Čajetina, kojoj pripada turistički centar Zlatibor.

Ovo je druga godina da najbolji srebrenički učenici besplatno zimuju na Zlatiboru.

Osim najuspješnijih učenika za koje se organizuje zimovanje, prošlog ljeta je organizovano besplatno ljetovanje i pripreme mlađih kategorija srebreničkih košarkaša i članova Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Sveti despot Stefan Lazarević".

Djeca iz Srebrenice se tokom boravka na Zlatiboru druže i sa vršnjacima iz Čajetine, učestvuju u različitim programima i planiraju zajedničke projekte i načine saradnje, što je jedan od ciljeva i smisao paralelnih veza između Republike Srpske i Srbije, odnosno srpskog naroda sa obje strane Drine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana