Besmislen zahtjev za povlačenje potpisa sa Dejtonskog sporazuma

G. M.
Besmislen zahtjev za povlačenje potpisa sa Dejtonskog sporazuma

Sarajevo - Nekadašnji ambasador BiH u Danskoj Muhamed Hajdarević pokrenuo je na društvenim mrežama peticiju "Povuci potpis Dejtona" u kojoj zahtijeva povlačenje potpisa bošnjačkih predstavnika sa sporazuma kojim je okončan rat i udareni temelji za današnju BiH.

- Peticiju sam pokrenuo zbog opstrukcija i kršenja tog sporazuma od strane režima u RS u skoro svim segmentima i nepostojanja volje predstavnika međunarodne zajednice da to prekinu - obrazložio je Hajdarević svoju odluku.

Akademik i dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci Vitomir Popović kaže da je to pucanj u prazno za neupućene i besmislica, jer su potpisnici sporazuma predstavnici RS i FBiH, a ne inicijator povlačenja tih potpisa.

- Osim toga, postoje zemlje garanti i zemlje svjedoci tako da svaka izmjena sporazuma mora poštovati proceduru po kojoj je išlo i njegovo potpisivanje. Ako bi došlo do povlačenja potpisa i stavljanja Dejtonskog sporazuma van snage, onda bi to značilo nezavisnost RS, a mi nemamo ništa protiv toga - rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana