Берић: Рудник Љубија не треба продати до краја

Срна
Берић: Рудник Љубија не треба продати до краја

Бањалука - Предсједник Одбора за привреду у Народној скупштини Душан Берић рекао је да ће то скупштинско тијело 4. маја одлучити да ли ће у дневни ред парламента бити уврштена одлука о продаји владиног пакета акција у Рудника жељезне руде /РЖР/ "Љубија" које, сматра он, не треба до краја продати.

Берић је рекао данас новинарима да ће се одлука о уврштавању у дневни ред знати истог дана након јавног саслушања представника "Израел инвестмент групе", "Арселор Митала" и свих заинтересованих страна у вези са продајом акција РЖР "Љубија".


Он је рекао да су за саслушање јуче на Одбору за привреду гласали чланови СДС-а, ПДП-а, један самостални посланик и један посланик из Коалиције "Домовина".

Берић је рекао да не треба до краја продати државне акције у РЖР "Љубија", већ да треба направити однос 49 /Република Српска/ - 51 одсто како би се активирао капитал рудника.

Он је додао да купац мора имати референце да се може бавити експлоатацијом руде.

Берић је рекао да све у вези с продајом акција РЖР-а треба ријешити кроз јавно саслушање и изношење аргумената, а не протестима.

Посланик Коалиције "Домовина" Адмир Чавка рекао је да представници те коалиције добијају понуде да подрже једну или другу страну у вези са одлуком Владе Српске о продаји акција РЖР "Љубија".

Он је рекао да није ријеч о новчаним понудама, те да ће "Домовина" о свему изнијети став након јавне расправе у парламенту Српске.

"Ми смо на скупштинском Одбору за привреду гласали за јавну расправу и мислимо да је то најпоштеније за јавност и грађане. Да ли ћемо гласати за продају зависиће од тога ко да најбољу и најобјективнију понуду и ко нуди рјешење за будућност РЖР-а и грађана", рекао је Чавка.

Чавка је истакао да није дошло до раскола у том клубу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана