Бариша Чолак: Закон о имовини чека нову власт

Жељка Домазет
Бариша Чолак: Закон о имовини чека нову власт

Сарајево - Ни овај сазив Савјета министара и Парламента БиХ неће ријешити питање државне имовине иако је то један од задатака који су већ одавно требали да буду ријешени као услов за затварање Канцеларије високог представника (OHR) у БиХ.

- Већ је септембар, предизборна кампања почиње и веома је тешко добити подршку у Савјету министара и у вези са далеко једноставнијим стварима. Имали смо добро рјешење, али, нажалост, оно је пропало - каже за "Глас Српске" члан радне групе која је била задужена за израду закона о имовини, министар правде Бариша Чолак.

Наиме, радна група коју су чинили Чолак, министар цивилних послова Средоје Новић и министар транспорта и комуникација Дамир Хаџић и која је на изради нацрта закона радила готово годину, сагласила се о једном приједлогу, али је договор изненада "минирао" Хаџић својим новим приједлогом.

- С обзиром на то да није било сагласности, Савјет министара почетком априла донио је закључак да тај нацрт који смо доставили буде повучен из процедуре. Жао ми је што закон који је израдила радна група није упућен у Парламент и усвојен у Савјету министара јер је то било добро рјешење. Права је штета што то није отишло у парламентарну процедуру јер се радило о закону који је увијек могао бити поправљен - казао је Чолак.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана