Банкама обустављен стални приступ информацијама

Срна
Банкама обустављен стални приступ информацијама

Бањалука - Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ БиХ обуставила је стални приступ информацијама садржаним у електронским евиденцијама ове агенције свим правним лицима - банкама и микрокредитним организацијама - са којима има закључен споразум.

ИДДЕЕА је поступила према рјешењу Агенције за заштиту личних података БиХ.


"Овим је без одлагања извршена наложена управна мјера надлежног инспекцијског органа, о чему ће ИДДЕЕА обавијестити и Агенцију за заштиту личних података БиХ", саопштено је из ИДДЕЕА.

Подзаконски акт којим је правним лицима - банкама и микрокредитним организацијама - омогућен стални приступ подацима садржаним у евиденцијама ИДДЕЕА донио је у претходном периоду тадашњи директора ИДДЕЕА, на основу сагласности Савјета министара 2009. године.

Тренутни менаџмент ИДДЕЕА ће предузети све неопходне формално правне активности и осигурати да се електронски сервиси ИДДЕЕА користе искључиво уз поштовање Закона о ИДДЕЕА и Закона о заштити личних података БиХ, укључујући издавање података из електронских евиденција ИДДЕЕА свим правним лицима, наводе у овој агенцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана