“Бањалучка ласта” тврди да нема везе са дрогом

Небојша Томашевић
“Бањалучка ласта” тврди да нема везе са дрогом

Бањалука - Против Игора Зарића (22) и Слободана Станковића (22) из Бањалуке, који су избјегли хапшење у акцији “Арсенал”, расписана је централна потјерница због сумње да су се бавили шверцом наркотика, док је за тројицу осумњичених предложен притвор, а четворица пуштена на слободу.

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је мјере притвора за Зорана Тешановића /37/, Милана Милановића /24/ и Зорана Ћевриза /29/ из Бањалуке, који су осумњичени за производњу и промет дроге, саопштено је из овог тужилаштва.

Притвор је предложен због основане сумње да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке.
На слободу су пуштени: позната “бањалучка ласта” Игор Арсенић (22) и његов брат Звјездан (24), те Мирослав Милетић (29) и Боран Пејаковић (42). Браћа Арсенићи тврде да немају никакве везе са шверцом дроге и не знају зашто су уопште привођени.

- Након испитивања пуштени смо на слободу, а претресом мог и стана брата Звјездана није пронађена никаква дрога. “Бањалучка ласта” нема никакве везе са дрогом - тврди Игор Арсенић, који је побјеђивао у скоковима са Градског моста.

Његов брат Звјездан наглашава да ни он нема никакве везе са наркотицима, те да нису чланови никакве групе за шверц дроге. И Пејаковић каже да није члан никакве организације нарко-дилера, те да код њега ништа није нађено. Са Милетићем нисмо успјели да контактирамо. МУП РС јуче је саопштио да је против пет лица поднесен извјештај тужилаштву за неовлашћену производњу и промет опојних дрога.

-  З. Т., М. М. и З. Ћ. су уз извјештај предати тужилаштву, док је против И. З. и С. С., који су у бјекству, достављен извјештај и за њима се трага. На слободу су пуштени И. А., З. А., М. М. и Б. П. и против њих се истрага наставља - рекли су у полицији РС.

У бањалучком Окружном тужилаштву кажу да лица против којих је достављен извјештај терете да су препродавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке.

- Након испитивања Тешановића, Милановића и Ћевриза, биће одлучено да ли ће за њих бити тражен притвор. Против два лица која су недоступна тужилаштво ће надлежном суду предложити расписивање потјернице - рекли су у Окружном тужилаштву Бањалука. Акција “Арсенал” спроведена је у сриједу на ширем подручју Бањалуке, када је ухапшено седам осумњичених и претресено десет локација.

Арсенић

Игор Арсенић јуче је поново позван у полицију, а овај пут да би био испитан због сумње да се може довести у везу са саобраћајном несрећом на Лаушу, потврђено је у Полицијској управи Бањалука. Према незваничним информацијама, сумња се да је Арсенић мотоциклом ударио дјевојчицу и побјегао. Дјевојчица је лакше повријеђена.

  • Полиција је позвала И. А. како би се утврдило да ли он има везе са саобраћајном несрећом која се догодила на Лаушу или нема. Тек након испитивања биће познато више детаља и чињенично стање - рекли су у бањалучкој полицији.

МУП о акцијама

МУП РС демантовао је јуче спекулације да су акције усмјерене на сузбијање злоупотреба дрога учестале након притиска јавности и окупљања грађана и чланова групе “Правда за Давида” на Тргу Крајине у Бањалуци.

- Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет, од формирања, са другим организационим јединицама МУП-а, плански и континуирано спроводе мјере и радње у циљу сузбијања злоупотребе опојних дрога - саопштено је из овог министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана