Бањалучанин продаје стан само вехабијама, комшије у паници

Данијела Стоканић
Бањалучанин продаје стан само вехабијама, комшије у паници

Бањалука - Несвакидашњи оглас за продају стана, мотивисан очито лошим комшијским односима, узнемирио је станаре у улици Бановић Страхиње у бањалучком насељу Обилићево јер је његов власник намјерио да га прода искључиво вехабијама и провјереним сљедбеницима Исламске државе.

- Продајем стан у насељу Обилићево, улица Бановић Страхиње уз стадион ФК Напријед. Стан искључиво продајем радикалним исламистима, вехабијама, који на било који начин могу да потврде да су једни од тих. Могу и докази да су се борили у Сирији или Ираку на страни Исламске државе. Дискреција са моје стране је загарантована, тако да у доказе треће лице неће имати увид. Услов при куповини стана је тај да нови власник који ће да живи у стану мора бити тамнијег тена, посједовати дужу браду и кратке хлаче и редовно посјећивати џамију - гласи несвакидашњи оглас објављен на једном од специјализованих портала.

Непознати продавац, који није оставио никакав контакт и којем је могуће упутити упит за оглас само путем платформе портала, објаснио је да га је на тај потез нагнао однос комшија према њему.

- Једина ствар коју морам напоменути је да су комшије из истог улаза г*вна. Управо из тог разлога продајем стан. Највјероватније да ће новог власника почети да мрзе већ од првог дана, као што су и мене, иако им ништа скривио нисам јер им једноставно смета када дође неко нови. У том стану живим дужи низ година. Мисле да је читав улаз њихов, па имају намјеру да заводе неки ред. Наравно, све су то особе старије од 45 година које су са планине сишле у Бањалуку и понашају се као да су у свом селу. Ето, драги вехабија, јесам православац и патриота, али овим г*овнима треба увести реда. Заслужили су за све ове године малтретирања и понижавања - објаснио је продавац у подужем образложењу уз оглас о продаји стана.

Да ли је само ријеч о тренутном револту, несланој шали или озбиљној намјери, али станарима у улици у којој се налази стан јуче није било до шале. Мало који становник улице Бановић Страхиње се насмијао када смо их упитали за оглас. Напротив, многи су прокоментарисали да је све могуће, јер у насељу има комшија разних профила.

- У овом насељу нема чега нема, због чега се ни до сада нисам осјећала претјерано безбједно. Не би ме изненадило да је већ неко од комшија члан вехабијског покрета. Много пута сам прочитала да се баш вехабије интересују за куповину некретнина у Бањалуци и околини и зато ни овај оглас не могу схватити безазлено - рекла је Ружица П.

Њен комшија, који је инсистирао на анонимности, каже да није чуо за оглас, али да очекује од полиције да провјери ко иза њега стоји и да од портала на којем је објављен затражи његово уклањање.

- Има још станова који су на продају, многе комшије су ми сумњиве, а тај оглас је само наставак. Очекујем од полиције да хитно испита оглас и предузме потребне радње, како безбједност грађана не би била угрожена. Само нам вехабије требају за комшије - рекао је он.

У полицији су казали да ће данас покренути провјере огласа који је узнемирио Бањалучане и на основу добијених информација предузети мјере.

Карактеристике стана

У огласу није наведена тачна адреса стана, али зато јесу све његове карактеристике.

Стан је површине 51 квадратни метар и има купатило, ходник, кухињу, дневну и спаваћу собу и балкон, а посједује и властити подрум. Стан се налази на четвртом спрату, а посједује градско гријање, кабловску телевизију, интернет, телефон и паркинг мјесто испред зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана