Balaban, Šibarević i Vukajlović napustili DNS

Glas Srpske
Balaban, Šibarević i Vukajlović napustili DNS

Banjaluka - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban i odbornici Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović napustili su DNS i podnijeli ostavke na sve funkcije u stranci.

Na ovaj potez su se odlučili, kako navode u otvorenom pismu, jer ne žele da rade u okruženju kakvo je trenutno u DNS-a, a posebno banjalučkom odboru, koji su "u vlasništvu par ljudi okruženih sve većim brojem podanika i poltrona" i gdje se "sve više radi o ostvarivanju interesa nekolicine moćnih".


"Tu naprosto više nema mjesta za intrese građana, privrednika, akademske zajednice, kulturnih i sportskih radnika, novinara i drugih profesija", navodi se u pismu upućenom građanima, predsjedniku i članovima DNS-a.

Balaban, Šibarević i Vukajlović tvrde da nikada nisu bili ničiji podanici, ni poslušnici, da služe jedino građanima koji su ih birali i da su u DNS-u spriječeni da to rade.

"Odlukom o napuštanju DNS-a želimo da prekinemo mučnu situaciju odugovlačenja onih u banjalučkom odboru koji bi da nas isključe, a ne znaju kako. Njima smeta naš otpor podaništvu, naša otvorena neposlušnost, koja je proizašla iz želje da ukažemo na to da partija ne može biti privatno vlasništvo nekolicine ljudi, služeći im za sprovođenje ličnih interesa i interesa grupacije poltrona i ulizica koji ih okružuju", navodi se u pismu.

Od predsjednika DNS-a Marka Pavića traže da se stavi tačka na sve prozivke i optužbe koje su im upućivane iz stranke, te očekuju da razumije i prihvati razloge zbog kojih istupaju iz DNS-a, a da one koji nisu podanici i poltroni u stranci svojim autoritetom zaštiti od ucjena i prijetnji banjalučkog stranačkog vrha i njihovih podanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana