Бабаљ: Ниједан народ није задовољан радом Суда и Тужилаштва БиХ

Срна
Бабаљ: Ниједан народ није задовољан радом Суда и Тужилаштва БиХ

Сарајево - Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Дарко Бабаљ изјавио је данас да ниједан народ у БиХ није задовољан радом Суда и Тужилаштва БиХ и Високим судским и тужилачким савјетом /ВСТС/.

"Занимљиво је да велики број нас не покреће конкретну расправу која се тиче измјена и допуна Закона о Суду и Тужилаштву, а под то спада и ВСТС. Оно што охрабрује јесте закључак који је предложила Уставно-правна комисија, којим је задужен Савјет министара, односно Министарство правде да колико-толико уђу у измјене и допуне Закона о Суду и Тужилаштву", рекао је Бабаљ новинарима.


Он је додао да је на посланицима и делегатима у Парламентарној скупштини БиХ да сада траже одговор докле се стигло са измјенама и допунама Закона.

"Тога до сада није било. Задовољан сам закључком и пред нама је период да видимо шта и на који начин то ријешити", рекао је Бабаљ.

Он је истакао да се улази у процес измјена закона у тренутку када су сви незадовољни радом Суда и Тужилаштва БиХ и ВСТС, апелујући на правнике да се храбро уђе у рјешавање тог питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана