Avion sa političarima iz BiH prinudno sletio zbog požara

N1, Avaz.ba
Avion sa političarima iz BiH prinudno sletio zbog požara

Vašington - Avion Austrian Airlinesa, koji je jutros u 2 časa poletio iz Vašingtonna, nakon 15 minuta leta je vraćen na aerodrom, javlja N1.

Naime, pri povratku sa zasijedanja MMF-a u Vašingtonnu, avion Austrian  Airlinesa, u kome se nalazio premijer BiH Federacije Fadil Novalić, guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić te drugi zvaničnici, 15 minuta od polijetanja je morao prinudno sletiti zbog tehničkih problema.

Kako N1 neslužbeno saznaje, to se desilo zbog požara.

Inače, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar inostranih poslova Igor Crnadak trebali bi prisustvovati neformalnom radnom doručku “Prijatelji Bosne i Hercegovine” koji će danas biti održan u Luksemburgu.

Inicijator je ministr inostranih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić, a uoči sastanka Savjeta za spoljne Evropske unije. Sastanku će prisustvovati i visoka predstavnica EU Federica Mogherini te komesar za proširenje Johanes Han, kao i ministri vanjskih poslova EU.

Crnadak demantovao da je bio u avionu koji se zapalio

Luksemburg - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je Srni da se nalazi u Luksemburgu gdje je stigao bezbjedno, bez ikakvih problema tokom leta.
Crnadak je demantovao da se nalazio u avionu kojem se pri polasku iz Vašingtona zapalio motor.

“Iz Vašingtona sam juče doputovao u Luksemburg gdje ću zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem prisustvovati ručku sa ministrima inostranih poslova EU”, rekao je Crnadak.

On je dodao da je i Ivanić bezbjedno doputovao.

On je naveo da je u Luksemburg doputovao sam, te da ne zna da li je neko drugi od zvaničnika iz BiH eventualno imao nekih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana