“Аваз”: Панџа признао да је злоупотријебио име Милана Тегелтије

Срна
“Аваз”: Панџа признао да је злоупотријебио име Милана Тегелтије

Сарајево - Инспектор Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ Марко Панџа, који је данас испитан у Тужилаштву БиХ о афери “Алешевић”, признао је тужиоцима да је све радио у своје име и да са тим никакве везе нема предсједник Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ Милан Тегелтија, преноси “Аваз”.

Према писању портала, Панџа је током испитивања признао да је злоупотријебио име Милана Тегелтије и да је новац узео искључиво за себе, те да са тим предсједник ВСТС-а није имао никакве везе, нити је о томе уопште био упознат.

Панџа је испричао тужиоцима да у овом догађају није поступао као службено лице, те се извинио за све непријатности које је проузроковао Тегелтији и његовој породици.

Панџа је, како сазнаје “Аваз”, рекао да је овом изјавом у Тужилаштву БиХ скинуо велики терет са себе, а посебно се извинио Тегелтији и Влади Јуришићу, који се налазе на снимку који је објавио портал “Журнал”.

Панџа је тужиоцима добровољно предао и приватни телефон.

Портал “Журнал” објавио је текст у којем је навео да је Тегелтија трговао кривичним истрагама.

Првостепена дициплинска комисија ВСТС-а БиХ одбацила је 3. јуна тужбу Канцеларије дисциплинског тужиоца против Тегелтије, као и приједлог за његово привремено удаљавање са ове дужности.

Високи судски и тужилачки савјет БиХ дао је пуну подршку и повјерење предсједнику ВСТС-а Милану Тегелтији у даљем обављању његових дужности и позвао Тужилаштво БиХ да што прије спроведе ефикасну и детаљну провјеру свих навода из текста који је објавио магазин “Журнал” и донесе тужилачку одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана