Autoput će biti završen

Agencije
Autoput će biti završen

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da se odgađanjem izjašnjavanja o ratifikaciji aneksa ugovora sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj gubi vrijeme i Srpskoj nanosi velika šteta.

Poslanici SDS-a su na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH u srijedu glasali za to da izjašanjavanje o ovoj ratifikaciji bude odgođeno. Ovaj potez obrazložili su time da na sjednici nije bio prisutan niko iz Ministarstva finansija i trezora BiH, koje je predlagač aneksa.

- Republika Srpska, poput drugih zemalja, infrastrukturu gradi uz podršku kreditnih linija. Ako je taj projekat od ocijenjen kao ekonomski opravdan, nije dobro da se to odgodi - poručio je Čubrilović.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić rekao je da je odgađanje ratifikacije ugovora sa Evropskom investicionom bankom jedna u nizu opstrukcija sa nivoa BiH prema Srpskoj i loše će se odraziti na dalji tok izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj, ali da će Ministarstvo dovršiti svoje započete infrastrukturne projekte. Trninić smatra da je to jedna u nizu opstrukcija sa nivoa BiH prema infrastrukturnim projektima u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana