Аутопут ће бити завршен

Agencije
Аутопут ће бити завршен

Бањалука - Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић рекао је да се одгађањем изјашњавања о ратификацији анекса уговора са Европском инвестиционом банком о финансирању изградње аутопута Бањалука-Добој губи вријеме и Српској наноси велика штета.

Посланици СДС-а су на сједници Представничког дома Парламента БиХ у сриједу гласали за то да изјашањавање о овој ратификацији буде одгођено. Овај потез образложили су тиме да на сједници није био присутан нико из Министарства финансија и трезора БиХ, које је предлагач анекса.

- Република Српска, попут других земаља, инфраструктуру гради уз подршку кредитних линија. Ако је тај пројекат од оцијењен као економски оправдан, није добро да се то одгоди - поручио је Чубриловић.

Министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић рекао је да је одгађање ратификације уговора са Европском инвестиционом банком једна у низу опструкција са нивоа БиХ према Српској и лоше ће се одразити на даљи ток изградње аутопута Бањалука-Добој, али да ће Министарство довршити своје започете инфраструктурне пројекте. Трнинић сматра да је то једна у низу опструкција са нивоа БиХ према инфраструктурним пројектима у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана