Ауди у Источном Сарајеву потпалила политичка искра

Небојша Томашевић, Жељка Домазет
Ауди у Источном Сарајеву потпалила политичка искра

Источно Сарајево - "Ауди А6", чији је власник шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Источно Сарајево Александар Главаш, запаљен је у понедјељак око 22.30 часова на паркингу, а Главаш је увјерен да иза свега стоји политика.

Аутомобил је био на паркингу у Спасовданској улици у Источном Новом Сарајеву, а прије него што га је прогутала, ватру су угасили ватрогасци. Главаш је аутомобил произведен 2011. године купио прије пет мјесеци, а паљевином у којој је дјелимично изгорио причињена је штета од око 20.000 марака.

- Досадашња истрага је показала да онај ко је запалио аутомобил ништа није препуштао случају. Возило је посуо горивом и запалио са предње и са задње стране како би га ватра што прије захватила у потпуности - казао је извор близак истрази и додао да у полицији сумњају да је под возило подметнута и експлозивна направа, али да је за потврду тих сумњи неопходно вјештачење трагова.

Главаш нема дилему да мотив овог напада има политичку позадину.

- Вјерујем да је ово покушај заустављања раста ДНС-а на подручју сарајевско-романијске регије. Овакве ствари нас враћају у године када је у Источном Сарајеву цвјетао криминал. Ријеч је о седмој или осмој паљевини на подручју града за које до сада није откривено ко је одговоран - рекао је Главаш и изразио наду да ће полиција брзо утврдити ко су људи који пале аутомобиле и какви су им мотиви.

У Полицијској управи Источно Сарајево нису откривали детаље, наводећи тек да им је случај пријављен 25. децембра.

- Полицији је пријављено да у Спасовданској улици гори возило. Ватру су угасили ватрогасци, а полиција је покренула истрагу. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву које руководи истрагом - рекли су у полицији.

Начелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић из СНСД-а каже да руководство Полицијске управе Источно Сарајево треба хитно да реагује поводом учесталих паљевина возила.

- Крајње је вријеме да нас окупе и да нам кажу шта се дешава - рекао је Ћосић.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, који је кадар СДС-а, сматра да оваквим стварима не треба давати политичке конотације прије него што полиција уради свој посао.

Паљевине аутомобила на подручју Источног Сарајева

- У августу у Источној Илиџи запаљен "пасат" одборника ДНС-а у парламенту те општине Младена Лучића

- У новембру у Палама запаљен "мерцедес" Мире Југовића, сина убијеног некадашњег генералног директора Српског осигуравајућег друштва "Јахорина" Ристе Југовића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана