Арнаут: ХДЗ БиХ стално против закона о испитивању имовине званичника

Агенције
Арнаут: ХДЗ БиХ стално против закона о испитивању имовине званичника

Сарајево - Посланик СББ-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Дамир Арнаут рекао је да ова странка у потпуности подржава доношење закона о испитивању имовине званичника у институцијама БиХ, али да не очекује да ће то бити и урађено јер је ХДЗ континуирано против оваквог закона.

Он је у току расправе о Приједлогу закључка о формирању интерресорне радне групе за израду Закона предложио да у састав радне групе буде именован неко из реда хрватског народа ко није из ХДЗ-а.


"Неопходно је да један представник у овој комисији не буде из ХДЗ-а и ту дилему можемо отклонити одмах, јер у овом дому имамо припаднике хрватског народа који нису из ХДЗ-а. Ако се то не уради, из свега што је ХДЗ рекао о овом закону произилази да нећемо имати глас из реда хрватског народа", нагласио је Арнаут.

Посланик Независног блока Садик Ахметовић предложио је да се данас не гласа о овом приједлогу, већ да неки од до сада предлаганих законских приједлога о овом питању буде размотрен на некој од наредних сједница.

Као чланови Интерресорне радне групе из Представничког дома предложени су предсједник Клуба посланика СДА Амир Фазлић, предсједник Клуба СДС-а Александра Пандуревић и посланик ХДЗ-а Предраг Кожул.

Предложено је да Интерресорна радна група у року од шест мјесеци од ступања на снагу закључка припреми закон и, ако је потребно, измјене постојећих закона на нивоу БиХ у дијелу који се односи на борбу против корупције, те да своје приједлоге посредством овлаштеног предлагача упути у парламентарну процедуру.

Након расправе о овој тачки и без дискусије о посљедње двије тачке дневног реда које се тичу давања сагласности за ратификацију споразума, исцрпљен је дневни ред сједнице започете 7. септембра, која је била прекинута и настављена је данас.

Након паузе, посланици ће гласати о свим тачкама дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана