Арапин ножем напао Јеврејина

Танјуг
Арапин ножем напао Јеврејина

Јерусалим - У Јерусалиму је неименовани Арапин напао особу јеврејске вјероисповести, саопштила је израелска полиција и додала да се инцидент сматра терористичким нападом.

Полицијски портпарол Мики Розенфелд је прецизирао да се напад догодио близу јерусалимског старог града и да је жртва пренијета у болницу у тешком стању, додајући да је један осумњичени ухапшен.

Напад се догодио у време велике напетости у Јерусалиму због насиља какво се не памти скоро читаву деценију. Једанаест Израелаца убијено је у палестинским нападима у протеклих мјесец дана, укључујући петоро људи који су убијени у нападу у синагоги прошле недјеље.

Напади су изведени углавном у Јерусалиму, али их је било и у Тел Авиву и на Западној обали, подсјећа Асошијетед прес.

Тројица младих Израелаца напали су раније данас палестинског младића у Јерусалиму, рекла је полиција. То је био још један секташки инцидент у том граду у коме већ недјељама траје напетост углавном због спорног светог мјеста.

Палестинци се љуте јер вјерују да израелска влада намјерава да измјени статус кво на осјетљивом светилишту и дозволи и да се Јевреји тамо моле.

Њима једозвољено да само посјећују мјесто које зову Брдо храма, а на коме су се некада налазили древни јеврејски храмови.

Сада су тамо џамије Ал Акса, трећа по значају у исламу, и Купола на стјени и муслимани га зову Харам ал Шариф (Узвишено уточиште).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана