Apsolutno neprihvatljiva Rezolucija o Srebrenici

Srna
Apsolutno neprihvatljiva Rezolucija o Srebrenici

Banjaluka - Za poslanike srpskih političkih partija u Narodnoj skupštini Republike Srpske aposlutno je neprihvatljiva rezolucija o "osudi genocida" nad Bošnjacima u Srebrenici, koju će, kako je najavio, u parlamentarnu proceduru uputiti potpredsjednik Srpske Ramiz Salkić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je da Republika Srpska mora da bude jedinstvena da bi uspješno odgovorila na sve izazove.

On je ocijenio da su u priči o navedenoj rezoluciji srebreničke žrtve zloupotrijebljene.

"Ovo je vjerovatno povezano i sa Kongresom SDA da bi oni koji žele da se u parlamentu Srpske raspravlja o ovakvom aktu dobili bolje reference", rekao je Stevandić Srni.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je ova rezolucija neprihvatljiva.

"Ukolio želimo pomirenje u BiH, onda bi trebalo osuditi sve zločine. Sigurno je da je bilo zločina, ali ne možemo prihvatiti da je u Srebrenici počinjen genocid", rekao je Višković Srni.

Poslanik NDP-a u parlamentu Srpske Dragan Čavić kaže da Salkić nema ustavnu mogućnost da predloži navedeni akt Narodnoj skupštini.

"Za NDP je neprihvatljivo da takva rezolucija bude razmatrana. Narodna skupština Republike Srpske nema obavezu da reaguje na ovu i slične inicijative", rekao je Čavić Srni.

Salkić je juče najavio da će u parlamentarnu proceduru uputiti rezoluciju o "osudi genocida" u Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana